Home / Nieuws / Week van ontmoeting 2023
Nieuws

Week van ontmoeting 2023

Van 28 september t/m 4 oktober staat Papendrecht in het teken van de week van ontmoeting. Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd om andere Papendrechters te ontmoeten, maar in de Week van ontmoeting extra. Hieronder volgt een overzicht met de geplande activiteiten.

Gouwe ouwe
Zaterdag 23 september | 14:30 – 16:00 uur | Theater De Willem, Van der Palmstraat 4 in Papendrecht
Het theater wordt omgetoverd tot de kroeg of dancing van toen. Een middag vol livemuziek uit de jaren 60 en 70, waar nieuwe vriendschappen spontaan ontstaan.

Een kaartje kost €3,00 en is verkrijgbaar bij Theater De Willem.

Sterk Portret
Zaterdag 30 september | 11:00 – 16:00 uur | De Spil, Stellingmolen 184 in Papendrecht
Voor de tweede keer organiseert Sterk Papendrecht een Sterk Portret dag. Een team van enthousiaste, professionele fotografen en visagisten staat klaar om inwoners van Papendrecht gratis een mooi portret te geven. Vorig jaar kwamen er 90 bezoekers, sommigen alleen voor een praatje of kopje koffie. Die gezelligheid en laagdrempeligheid wordt dit jaar voortgezet.

Aanmelden: mail naar info@sterkpapendrecht.nl of bel 078 – 615 47 41
Aanmelden is niet verplicht.

De Babbelbox
Zaterdag 30 september | vanaf 11:00 uur | Babbelbox, Badhuisstraat 4 in Papendrecht
Het wordt een gezellige dag bij de Babbelbox voor jong en oud. Deelnemers spelen met elkaar een potje ‘levend mens erger je niet’ en er staat een sjoelbak. Een sprookjeskoning komt voorlezen en er zijn broodjes knakworst, voor de kinderen fris en lekkers en koffie/thee voor ouders.

Informatiebijeenkomst Grip op je leven
Dinsdag 3 oktober | 15:00 – 16:00 uur | Bibliotheek, Markt 1 in Papendrecht
In deze bijeenkomst krijgen bezoekers meer informatie en een toelichting op de training Grip op je leven. In deze training praten deelnemers met elkaar over hoe je gevoelens van eenzaamheid kan verminderen. Zijn er oorzaken te vinden? De training geeft inzicht in wat je zelf kan doen. Thema’s die aan bod komen zijn: opvoeding, eigenwaarde, zelfvertrouwen, sociaal netwerk en hoe communiceer jij?.

Bij voldoende aanmeldingen wordt de training gestart.
Aanmelden: mail info@sterkpapendrecht.nl en vermeld je naam, leeftijd en telefoonnummer.

Koffiemomenten en wandelgroepen
Voor iedere Papendrechter die nieuwe contacten wil leggen of op zoek is naar gezelligheid, worden er in verschillende wijken van Papendrecht koffiemomenten georganiseerd. Kom gezellig langs, drink en kopje koffie (of thee) mee en geniet van de gezelligheid van de groep. Of wandel mee met één van de wandelgroepen. Voorafgaand aan- of aansluitend op een aantal koffiemomenten zijn er ook verschillende wandelgroepen, voor de bezoekers die ook graag met elkaar in beweging willen komen en van de buitenlucht willen genieten. Maak met elkaar een wandeling door de wijk of ontmoet gelijkgestemden in de wandelgroep met kleine hondjes of bij de rollator wandelgroep.

In de vernieuwde folder is een makkelijk overzicht gemaakt van alle koffiemomenten en wandelgroepen in Papendrecht.

Tijdens de week van ontmoeting organiseren sommige aanbieders iets extra’s:
Woensdag 27 september organiseert De Koffiemolen van 10:00 – 13:30, naast het gebruikelijke koffiemoment, Bingo en een lekkere lunch.
Donderdag 28 september is er op de Kinderboerderij vanaf 10:30 uur koffie met lekkere hapjes
Zondag 1 oktober organiseert De Morgenster kerk een spelletjes middag. Zij zorgen voor koffie, thee en limonade en bezoekers nemen zelf spelletjes mee. Meld je aan bij de Morgenster kerk en kom langs tussen 14:00 – 17:00 uur.
Maandag 2 oktober Is er een wakkere wandeling vanaf ’t Winkeltje. Om 9:30 is er koffie en thee en om 10:00 uur start de wandeling. Op maandagmiddag is er om 14:30 uur een High tea met lekkers bij Fideel.
Dinsdag 3 oktober is er de wekelijkse koffiebijeenkomst in de Bibliotheek, met in de week van ontmoeting een lunch van 12:00 – 13:00 uur. Sions kerk organiseert om 12:15 uur een saladelunch. Ook is er op dinsdag inloop in de Spil, van 9:30 – 16:00 uur zijn bezoekers welkom voor koffie met wat lekkers.
Woensdag 4 oktober is er vanaf 10:00 uur koffie met wat lekkers in De Morgenster kerk voor de reguliere deelnemers. Bij het stiltemoment zijn ook gasten welkom en uitsluitend is er een lekkere lunch. Graag vooraf aanmelden bij De Morgenster.
Donderdag 5 oktober kunnen bezoekers tussen 9:30 – 16:00 uur terecht bij de inloop in de Spil. Er is koffie met wat lekkers.
Dinsdag 10 oktober organiseert De Morgenster kerk een meditatieve wandeling van 19:00 – 20:00 uur. Bij terugkomst is er koffie, thee en limonade. Vooraf aanmelden kan bij De Morgenster.

Expositie bijbelse schilderijen
Week 41 en 41 | Grote kerk, Kerkbuurt 80 in Papendrecht
Van 9 tot 22 oktober is een in de Grote Kerk een expositie van schilderijen met een Bijbelse afbeelding.