Home / Gezondheid & Zorg / Mantelzorg

Mantelzorg

.

Tips en ideeën voor dagbestedingsactiviteiten tijdens de coronacrisis

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een familielid, vriend of kennis met een ziekte of een beperking. Dit doen ze vanuit de persoonlijke relatie. Het grootste gedeelte van de zorg en ondersteuning in Nederland wordt door mantelzorgers geleverd. Het mantelzorgen geeft vaak voldoening, maar het kan ook zwaar zijn.

Test
Vaak zijn mensen zich er niet van bewust dat ze mantelzorger zijn. Zorgen voor een naaste? Dat doe je toch gewoon? Toch is het belangrijk dat u zich realiseert dat u mantelzorger bent. De extra zorgtaken in combinatie met werk, school en het eigen persoonlijk leven, kunnen tot overbelasting leiden. Weet u niet zeker of u mantelzorger bent, doe hier dan een test.

Werkende mantelzorgers
1 op de 5 werknemers heeft mantelzorgtaken. Een combinatie die niet altijd even makkelijk is. Er zijn landelijke regelingen waar een mantelzorger gebruik van kan maken. Klik hier voor meer informatie over zorgverlof.

Bij langdurige, intensieve zorgtaken zijn vaak ook aanvullende regelingen nodig. Iedere zorgsituatie is anders en vraagt dus om een andere oplossing. Voorbeelden zijn: werktijden comprimeren, tijdelijk ander werk doen, op andere dagen werken, tijdelijk minder werken, in de pauze zaken kunnen regelen of tussendoor een uurtje weg kunnen.

Wie zorgt er voor de mantelzorger?
Mantelzorgers die knelpunten of vragen hebben, kunnen terecht bij Sterk Papendrecht. Wij kunnen u op verschillende manieren helpen om balans terug te vinden. Van eenvoudige tips tot uitgebreidere ondersteuning, van informatie over financiële regelingen tot ondersteuning door vrijwilligers bij regeltaken. Ook organiseren wij regelmatig trainingen voor mantelzorgers en zijn er bijeenkomsten van het Alzheimer Café en de Mantelzorgsalon. De dienstverlening en cursussen zijn gratis en u heeft geen verwijsbrief nodig.

Contact

 

Sterk Papendrecht
Veerweg 127
3351 HC Papendrecht
Telefoon: 078 615 4741
E-mailadres: info@sterkpapendrecht.nl