Activiteiten

Maart 2024

Training: Assertief communiceren

Training: Assertief communiceren

Verbeter je communicatie waar dat voor jou nodig is. De training start bij voldoende aanmeldingen.

Training: Veerkrachtige vrouwen

Training: Veerkrachtige vrouwen

Versterk je zelfbeeld, omgaan met grenzen, innemen van ruimte en omgaan met gevoelens

Webinar: Wat kan de apotheek voor jou als Mantelzorger betekenen?

Webinar: Wat kan de apotheek voor jou als Mantelzorger betekenen?

Apotheker Kitty Faber zal deze avond vertellen waarvoor je als mantelzorger terecht kunt bij de apotheek.

Partnercursus Autisme

Partnercursus Autisme

Als autisme een rol speelt in je relatie kan dit ingewikkeld en verwarrend zijn. Hoe ga je daarmee om? Hoe steun je je partner en hoe zorg je goed voor jezelf?

Iedere dinsdagochtend en donderdagochtend:

Koffie met... bijeenkomsten
De koffie met... bijeenkomsten gaan weer van start! Elke dinsdag kunt u van 10:30 tot 12:00 uur elkaar ontmoeten in de Bibliotheek. Op donderdag vindt het op dezelfde tijd plaats maar dan op de kinderboerderij Papenhoeve. De activiteiten kunnen doorgaan binnen de gestelde maatregelen van de locatie. De locaties hebben een vrije inloop maar een maximum van 15 deelnemers per locatie. Vol=Vol. Plaatsen zijn niet te reserveren.

Elke maand:

Sterk in de Wijk
Sterk Papendrecht komt op locatie. Bezoekers kunnen bij ons langskomen om gratis vragen te stellen of zorgen te delen over de financiën. De huur- en zorgtoeslag bijvoorbeeld. Of het invullen van formulieren. Heb je hulp nodig bij het ordenen van de thuisadministratie? Ook dan kan je bij ons terecht.

  • Elke eerste maandag van de maand zijn we van 11:00 - 12:00 uur bij Bosshardt.
  • Iedere dinsdag zijn we van 10:30 - 11:30 uur bij de bibliotheek in het gemeentehuis aanwezig.

Daarnaast zoeken we elke maand een andere locatie in Papendrecht uit om een avond spreekuur te doen. De data en locatie's vind je in de activiteitenagenda.

Iedere laatste donderdagavond van
de maand:

Alzheimercafé
Elke laatste donderdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) organiseert Sterk Papendrecht met partners het Alzheimercafé. Elke maand een ander thema. Locatie: P.S. Gerbrandystraat 31, 3354 BR, Papendrecht. Aanmelden via mantelzorg@sterkpapedrecht.nl of 078-6154741

Online uitzendingen: Alzheimer Café – Dementie en Geloof | RTV Papendrecht , Alzheimercafé – Ouder worden en dementie | RTV PapendrechtAlzheimer Café De Dementievriendelijke Gemeente - YouTube en Alzheimer Café - Partner en Mantelzorger - YouTube


Iedere dinsdagmiddag om 13.30 uur en woensdagochtend 11.30 uur:

Beweegtuin Papendrecht
Bent u 65-plusser en wilt u meer bewegen? Kom dan van juni tot oktober 2021 naar de beweegtuin in Papendrecht, naast het verzorgingscentrum De Markt. Hier kunt u tweemaal per week onder begeleiding bewegen. De beweegtuin is een initiatief om de gezondheid van ouderen in Papendrecht te bevorderen. Actief bewegen draagt namelijk bij aan een betere bloeddruk, een gezonder gewicht, een betere nachtrust en minder kans op depressie en angstgevoelens. Maar ook verkleint u de kans op vallen waardoor u langer thuis kunt blijven wonen. Wilt u ook deelnemen of meer informatie? Dan kunt u bellen met Angelique Tubbing, m. 06-18190388.


Iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur:

Het Advies scheiden, kind en ouderschap
Het Adviespunt  is tijdens de zomervakantie alleen per mail bereikbaar. Vanaf 30 augustus 2021 weer op locatie bereikbaar. Heeft u een vraag over uw scheiding en zoekt u iemand die met u meedenkt? Iemand die van alles weet over scheiden? Maakt u zich zorgen over iemand in uw familie, directe omgeving of op uw werk wegens de scheiding? Kom dan langs op het gratis spreekuur Scheiden, Kind en Ouderschap. Tijdens het spreekuur van het SKO kunnen ouders, kinderen, maar ook opa’s, oma’s, buurvrouw, buurman, vriend of vriendin vragen stellen over de scheiding. Dit kan gratis en zonder dat u uw naam hoeft door te geven. Er is ook geen een intake nodig.

Het SKO bestaat uit mensen die veel weten over scheiden. Het SKO luistert naar u, oordeelt niet, geeft informatie en denkt met u mee richting creatieve oplossingen, binnen de mogelijkheden die er zijn. Hierbij staat het belang van de kinderen centraal.  Als u het fijn vindt en het is nodig kan het SKO ook samen met u op zoek gaan naar goede hulpverlening voor u en/of uw kinderen. Bij het SKO kunt u ook een routekaart ophalen. In de routekaart staat welke stappen komen kijken bij (echt) scheiding en wat u moet regelen.

Neem gerust contact met ons op of geef uw telefoonnummer door. We bellen zo snel mogelijk terug voor een afspraak! Zolang de RIVM-maatregelen betreffende corona nog gelden, kunt u een afspraak maken via www.adviespuntsko.nl. Onze experts staan u graag te woord.