Activiteiten

Juli 2024

Suppen met jonge mantelzorgers

Suppen met jonge mantelzorgers

In de “week van de jonge mantelzorger” gaan we samen suppen. Voor jongeren van 10-18 jaar.

Belastingaangifte

Belastingaangifte

Inwoners van Papendrecht met een inkomen beneden de zorgtoeslaggrens kunnen zich wenden tot Sterk Papendrecht om hulp bij hun belastingaangifte te krijgen

Iedere dinsdagochtend en donderdagochtend:

Koffie met... bijeenkomsten

Koffie met… is een ontmoetingsactiviteit voor inwoners gericht op het voorkomen en verminderen van eenzaamheid in de gemeente Papendrecht. Bij de Koffie met… bijeenkomsten staat het laagdrempelig contact en de gezelligheid centraal. Inwoners kunnen kosteloos een kopje koffie komen drinken, ongedwongen een praatje maken en andere mensen leren kennen. u kunt gewoon binnenlopen bij een ‘Koffie met... bijeenkomst. Vooraf aanmelden is niet nodig. De coördinatie is in handen van Sterk Papendrecht.

Koffie met... vindt plaats op drie locaties:

  • Maandag van 13.30-15.00 bij de Sociale Wijkwinkel Fideel
  • Dinsdag van 10.30-12.00 in de Bibliotheek van Papendrecht
  • Donderdag van 10.30-12.00 bij de Kinderboerderij Papenhoeve

 

Elke maand:

Sterk in de Wijk
Sterk Papendrecht komt op locatie. Bezoekers kunnen bij ons langskomen om gratis vragen te stellen of zorgen te delen over de financiën. De huur- en zorgtoeslag bijvoorbeeld. Of het invullen van formulieren. Heb je hulp nodig bij het ordenen van de thuisadministratie? Ook dan kan je bij ons terecht.

  • Elke eerste maandag van de maand zijn we van 11:00 - 12:00 uur bij Bosshardt.
  • Iedere dinsdag zijn we van 10:30 - 11:30 uur bij de bibliotheek in het gemeentehuis aanwezig.

Daarnaast zoeken we elke maand een andere locatie in Papendrecht uit om een avond spreekuur te doen. De data en locatie's vind je in de activiteitenagenda.

Iedere laatste donderdagavond van
de maand:

Alzheimercafé
Elke laatste donderdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) organiseert Sterk Papendrecht met partners het Alzheimercafé. Elke maand een ander thema. Locatie: P.S. Gerbrandystraat 31, 3354 BR, Papendrecht. Aanmelden via mantelzorg@sterkpapedrecht.nl of 078-6154741

Online uitzendingen: Alzheimer Café – Dementie en Geloof | RTV Papendrecht , Alzheimercafé – Ouder worden en dementie | RTV PapendrechtAlzheimer Café De Dementievriendelijke Gemeente - YouTube en Alzheimer Café - Partner en Mantelzorger - YouTube


Iedere dinsdagmiddag om 13.30 uur en woensdagochtend 11.30 uur:

Beweegtuin Papendrecht
Bent u 65-plusser en wilt u meer bewegen? Kom dan naar de beweegtuin in Papendrecht, naast het verzorgingscentrum De Markt. Hier kunt u tweemaal per week onder begeleiding bewegen. De beweegtuin is een initiatief om de gezondheid van ouderen in Papendrecht te bevorderen. Actief bewegen draagt namelijk bij aan een betere bloeddruk, een gezonder gewicht, een betere nachtrust en minder kans op depressie en angstgevoelens. Maar ook verkleint u de kans op vallen waardoor u langer thuis kunt blijven wonen. Wilt u ook deelnemen of meer informatie? Dan kunt u bellen met Angelique Tubbing, m. 06-18190388.


Iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur:

Het Advies scheiden, kind en ouderschap
Heeft u een vraag over uw scheiding en zoekt u iemand die met u meedenkt? Iemand die van alles weet over scheiden? Maakt u zich zorgen over iemand in uw familie, directe omgeving of op uw werk wegens de scheiding? Kom dan langs op het gratis spreekuur Scheiden, Kind en Ouderschap. Tijdens het spreekuur van het SKO kunnen ouders, kinderen, maar ook opa’s, oma’s, buurvrouw, buurman, vriend of vriendin vragen stellen over de scheiding. Dit kan gratis en zonder dat u uw naam hoeft door te geven. Er is ook geen een intake nodig.

Het SKO bestaat uit mensen die veel weten over scheiden. Het SKO luistert naar u, oordeelt niet, geeft informatie en denkt met u mee richting creatieve oplossingen, binnen de mogelijkheden die er zijn. Hierbij staat het belang van de kinderen centraal.  Als u het fijn vindt en het is nodig kan het SKO ook samen met u op zoek gaan naar goede hulpverlening voor u en/of uw kinderen. Bij het SKO kunt u ook een routekaart ophalen. In de routekaart staat welke stappen komen kijken bij (echt) scheiding en wat u moet regelen.

Neem gerust contact met ons op of geef uw telefoonnummer door. We bellen zo snel mogelijk terug voor een afspraak! Zolang de RIVM-maatregelen betreffende corona nog gelden, kunt u een afspraak maken via www.adviespuntsko.nl. Onze experts staan u graag te woord.