Activiteiten

Maart 2023

Alzheimercafe: Voorstelling over dementie

Alzheimercafe: Voorstelling over dementie

Thema: Voorstelling over dementie

April 2023

Cursus omgaan met pubers

Cursus omgaan met pubers

In de cursus 'Omgaan met Pubers' worden opvoedingsvaardigheden behandeld voor ouders van pubers van 11 tot 16 jaar.

Paasbijeenkomst voor mantelzorgers

Paasbijeenkomst voor mantelzorgers

Kom een lekker paasgebakje eten

Workshop promotiemateriaal maken met Canva

Workshop promotiemateriaal maken met Canva

Workshop promotiemateriaal maken met Canva

Iedere dinsdagochtend en donderdagochtend:

Koffie met... bijeenkomsten
De koffie met... bijeenkomsten gaan weer van start! Elke dinsdag kunt u van 10.30 tot 12.00 uur elkaar ontmoeten in de Bibliotheek. Op donderdag vindt het op dezelfde tijd plaats maar dan op de kinderboerderij Papenhoeve. De activiteiten kunnen doorgaan binnen de gestelde maatregelen van de locatie. De locaties hebben een vrije inloop maar een maximum van 15 deelnemers per locatie. Vol=Vol. Plaatsen zijn niet te reserveren.

Iedere dinsdagochtend:

Inloopspreekuur in de bibliotheek
Elke dinsdagochtend van 10:30 - 12:30 uur is er een vrije inloop ochtend van Sterk Papendrecht in de bibliotheek. Bezoekers kunnen hier terecht met al hun vragen over financiën, schulden, wonen, gezondheid, gezin en nog veel meer.
Sterk Papendrecht is aanwezig in de bibliotheek om je vragen te beantwoorden, je door te verwijzen naar de juiste instantie en/of een luisterend oor te bieden.

Iedere laatste donderdagavond van
de maand:

Alzheimercafé
Elke laatste donderdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) organiseert Sterk Papendrecht met partners het Alzheimercafé. Elke maand een ander thema. Locatie: P.S. Gerbrandystraat 31, 3354 BR, Papendrecht. Aanmelden via mantelzorg@sterkpapedrecht.nl of 078-6154741

Online uitzendingen: Alzheimer Café – Dementie en Geloof | RTV Papendrecht , Alzheimercafé – Ouder worden en dementie | RTV PapendrechtAlzheimer Café De Dementievriendelijke Gemeente - YouTube en Alzheimer Café - Partner en Mantelzorger - YouTube


Iedere dinsdagmiddag om 13.30 uur en woensdagochtend 11.30 uur:

Beweegtuin Papendrecht
Bent u 65-plusser en wilt u meer bewegen? Kom dan van juni tot oktober 2021 naar de beweegtuin in Papendrecht, naast het verzorgingscentrum De Markt. Hier kunt u tweemaal per week onder begeleiding bewegen. De beweegtuin is een initiatief om de gezondheid van ouderen in Papendrecht te bevorderen. Actief bewegen draagt namelijk bij aan een betere bloeddruk, een gezonder gewicht, een betere nachtrust en minder kans op depressie en angstgevoelens. Maar ook verkleint u de kans op vallen waardoor u langer thuis kunt blijven wonen. Wilt u ook deelnemen of meer informatie? Dan kunt u bellen met Angelique Tubbing, m. 06-18190388.


Iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur:

Het Advies scheiden, kind en ouderschap
Het Adviespunt  is tijdens de zomervakantie alleen per mail bereikbaar. Vanaf 30 augustus 2021 weer op locatie bereikbaar. Heeft u een vraag over uw scheiding en zoekt u iemand die met u meedenkt? Iemand die van alles weet over scheiden? Maakt u zich zorgen over iemand in uw familie, directe omgeving of op uw werk wegens de scheiding? Kom dan langs op het gratis spreekuur Scheiden, Kind en Ouderschap. Tijdens het spreekuur van het SKO kunnen ouders, kinderen, maar ook opa’s, oma’s, buurvrouw, buurman, vriend of vriendin vragen stellen over de scheiding. Dit kan gratis en zonder dat u uw naam hoeft door te geven. Er is ook geen een intake nodig.

Het SKO bestaat uit mensen die veel weten over scheiden. Het SKO luistert naar u, oordeelt niet, geeft informatie en denkt met u mee richting creatieve oplossingen, binnen de mogelijkheden die er zijn. Hierbij staat het belang van de kinderen centraal.  Als u het fijn vindt en het is nodig kan het SKO ook samen met u op zoek gaan naar goede hulpverlening voor u en/of uw kinderen. Bij het SKO kunt u ook een routekaart ophalen. In de routekaart staat welke stappen komen kijken bij (echt) scheiding en wat u moet regelen.

Neem gerust contact met ons op of geef uw telefoonnummer door. We bellen zo snel mogelijk terug voor een afspraak! Zolang de RIVM-maatregelen betreffende corona nog gelden, kunt u een afspraak maken via www.adviespuntsko.nl. Onze experts staan u graag te woord.