Activiteiten

Februari 2022

Workshop grenzen stellen (voor mantelzorgers)

Workshop grenzen stellen (voor mantelzorgers)

Ongemerkt ga je als mantelzorger grenzen over. In deze workshop staan we even stil bij de zorg/ begeleiding en ontvangt u tips.

Maart 2022

Workshop Bordje Vol (voor mantelzorgers)

Workshop Bordje Vol (voor mantelzorgers)

Hoe vol is jouw bordje, mantelzorger?

Gecanceld ivm corona:
Koffie met... bijeenkomsten
Gezien de huidige coronamaatregelen is het nog niet mogelijk om de Koffie met.... bijeenkomsten voort te zetten. De koffiemomenten in de Papenhoeve en de Bieb worden namelijk gezien als een evenement. Tijdens de volgende persconferentie op 25 januari 2022 om 19.00 horen we wat vanaf dat moment de maatregelen gaan zijn.

Zoekt u naar een andere invulling voor de bijeenkomsten? Er zitten een hoop inwoners van Papendrecht op u te wachten. Vindt u het bijvoorbeeld leuk om samen met een andere inwoner boodschappen te doen omdat zij het alleen niet kunnen? Of met iemand mee te gaan naar het ziekenhuis? Of misschien een kopje koffie te drinken bij een eenzame buurtbewoner? Dit zijn maar een paar voorbeelden. Meldt u aan als vrijwilliger bij Sterk Papendrecht en wij denken met u mee. 

Alzheimercafé
Elke laatste woensdag van de maand (vanaf september) organiseert Sterk Papendrecht met partners het Alzheimercafé. Elke maand een ander thema.
In verband met corona is het Alzheimercafé de afgelopen maanden online georganiseerd in de vorm van een uitzending. Deze wordt uitgezonden op RTV Papendrecht en is hier terug te kijken: Alzheimer Café – Dementie en Geloof | RTV Papendrecht , Alzheimercafé – Ouder worden en dementie | RTV PapendrechtAlzheimer Café De Dementievriendelijke Gemeente - YouTube en Alzheimer Café - Partner en Mantelzorger - YouTube


Iedere dinsdagmiddag om 13.30 uur en woensdagochtend 11.30 uur:

Beweegtuin Papendrecht
Bent u 65-plusser en wilt u meer bewegen? Kom dan van juni tot oktober 2021 naar de beweegtuin in Papendrecht, naast het verzorgingscentrum De Markt. Hier kunt u tweemaal per week onder begeleiding bewegen. De beweegtuin is een initiatief om de gezondheid van ouderen in Papendrecht te bevorderen. Actief bewegen draagt namelijk bij aan een betere bloeddruk, een gezonder gewicht, een betere nachtrust en minder kans op depressie en angstgevoelens. Maar ook verkleint u de kans op vallen waardoor u langer thuis kunt blijven wonen. Wilt u ook deelnemen of meer informatie? Dan kunt u bellen met Angelique Tubbing, m. 06-18190388.


Iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur:

Het Advies scheiden, kind en ouderschap
Het Adviespunt  is tijdens de zomervakantie alleen per mail bereikbaar. Vanaf 30 augustus 2021 weer op locatie bereikbaar. Heeft u een vraag over uw scheiding en zoekt u iemand die met u meedenkt? Iemand die van alles weet over scheiden? Maakt u zich zorgen over iemand in uw familie, directe omgeving of op uw werk wegens de scheiding? Kom dan langs op het gratis spreekuur Scheiden, Kind en Ouderschap. Tijdens het spreekuur van het SKO kunnen ouders, kinderen, maar ook opa’s, oma’s, buurvrouw, buurman, vriend of vriendin vragen stellen over de scheiding. Dit kan gratis en zonder dat u uw naam hoeft door te geven. Er is ook geen een intake nodig.

Het SKO bestaat uit mensen die veel weten over scheiden. Het SKO luistert naar u, oordeelt niet, geeft informatie en denkt met u mee richting creatieve oplossingen, binnen de mogelijkheden die er zijn. Hierbij staat het belang van de kinderen centraal.  Als u het fijn vindt en het is nodig kan het SKO ook samen met u op zoek gaan naar goede hulpverlening voor u en/of uw kinderen. Bij het SKO kunt u ook een routekaart ophalen. In de routekaart staat welke stappen komen kijken bij (echt) scheiding en wat u moet regelen.

Neem gerust contact met ons op of geef uw telefoonnummer door. We bellen zo snel mogelijk terug voor een afspraak! Zolang de RIVM-maatregelen betreffende corona nog gelden, kunt u een afspraak maken via www.adviespuntsko.nl. Onze experts staan u graag te woord.