Home / Nieuws / Verwenweek voor mantelzorgers in Papendrecht: Een Week vol ontmoetingen en ontspanning
Nieuws

Verwenweek voor mantelzorgers in Papendrecht: Een Week vol ontmoetingen en ontspanning

Zaterdag 4 november 2023 werd de jaarlijkse feestelijke lunch voor mantelzorgers gehouden in het Leonardo Hotel in Papendrecht. Een warme en ongedwongen sfeer kenmerkte de bijeenkomst, waar mantelzorgers verhalen over hun zorgsituaties deelden en genoten van het overheerlijke lunchbuffet. Dit was slechts het begin van een verwenweek vol activiteiten.

Een hoogtepunt was de interactieve boeklezing door Petra Scherpenhuizen, auteur van de debuutroman "Schuld". Het boek, dat het verhaal vertelt van een mantelzorgster die voor haar ouders zorgt, vormde de basis van boeiende gesprekken. Petra verbond zich met de bezoekers door passages uit het boek af te wisselen met haar eigen ervaringen als mantelzorgster. De erkenning en herkenning die ontstonden, leidden tot een nieuwe dynamiek waarin de bezoekers openstonden voor het delen van hun eigen verhalen.

Iedere bezoeker ontving een exemplaar van "Schuld" als geschenk, gesigneerd door Petra Scherpenhuizen indien gewenst. De Mantelconsulenten Marlous Kroon en Mathias Antersijn sloten de avond af met het beantwoorden van vragen en het bieden van ruimte voor persoonlijke gesprekken. De waarde van lotgenotencontact werd benadrukt, en de bezoekers waren dankbaar voor deze verhelderende en herkenbare boeklezing.

Een andere ontspannende activiteit was de yoga workshop door Fee Busenkell op 8 november. Mantelzorgers uit Papendrecht genoten van een ontspannende sessie, waarbij elementen uit de Qi Gong methodiek werden geïntegreerd. Deelnemers beschreven de workshop als heerlijk en ontspannend, met een wens voor wekelijkse herhaling.

Creativiteit kwam ook aan bod met een kerststukjesworkshop, waar 21 deelnemers samenkwamen voor een gezellige avond. Gesprekken werden gevoerd, en ondanks verschillende zorgvragen was herkenning onder mantelzorgers voelbaar. Een verwennerij bij Ron maakte de avond compleet, waarbij deelnemers aangaven zich verwend en dankbaar te voelen.

De verwenweek gaat verder met discozwemmen en voorstellingen in Theater de Willem.

De reacties over de Verwenweek tot nu toe zijn unaniem positief, waarbij mensen zich niet alleen verwend voelden, maar ook dankbaar waren voor de goede organisatie. De waarde van deze bijeenkomsten werd onderstreept, waar lotgenoten elkaar begrijpen met slechts een paar woorden. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze fijne ontmoetingen!