Home / Nieuws / Jong Papendrecht heeft gestemd
Nieuws

Jong Papendrecht heeft gestemd

De verkiezingen zijn achter de rug. De uitslag is bekend en het formatieproces gaat van start.  Binnen Papendrecht is inmiddels ook de uitslag bekend van de jongerenverkiezing 'Jong Papendrecht STEMT Mee'

Op vrijdag 16 maart organiseerde de gemeente Papendrecht het Festival voor de Democratie. Zestien jongeren (12 - 18 jaar) uit de gemeente Papendrecht durfden het aan om tijdens een jongerendebat met elkaar het gesprek aan te gaan. Aan de hand van zes stellingen mochten zij hun mening geven over een aantal onderwerpen.

In Papendrecht vinden de jongeren het fijn om te wonen, alleen vinden ze wel dat er te weinig te doen is. En dat wat er te doen is, wordt niet altijd even goed gecommuniceerd. Alle 2360 Papendrechtse jongeren van 12 t/m 17 jaar hebben een stembiljet thuis ontvangen waarop hun mening over Papendrecht konden invullen. Uit zowel deze stembiljetten als uit het debat kwam naar voren dat er grote behoefte is aan activiteiten en evenementen voor de jeugd.

Ook kwam duidelijk naar voren uit het debat dat we samen mét de jongeren plannen moet maken en niet vóór hen. Een belangrijk item wat besproken is, is dat we vinden dat iedereen er bij moet kunnen horen in Papendrecht. Helaas blijkt dat nog niet altijd het geval. Er moet meer gedaan worden aan pesten. De jongeren kwamen hiervoor met een aantal goede ideeën, die we samen met de scholen de komende tijd verder gaan uitwerken.

Samen met bewoners uit Papendrecht is onlangs een mooi filmpje gemaakt met de boodschap: We zijn allemaal anders, maar iedereen is welkom in Papendrecht.

Alle uitkomsten, goede ideeën e.d. worden aan het nieuwe college en de nieuwe raad meegegeven. Dat het belangrijk is om de jeugd te betrekken en we ze op hun kanalen moeten bereiken dat is duidelijk. Samenwerking met de scholen en de aanwezigheid van de gemeente op social media is van belang.