Home / Nieuws / Gezocht: coördinator Vrijwilligerspunt Papendrecht
Nieuws

Gezocht: coördinator Vrijwilligerspunt Papendrecht

Vrijwilligers vormen het sociaal kapitaal van ons land. Naar schatting verricht ongeveer de helft van de volwassen bevolking onbaatzuchtig allerlei soorten werk. Deze mensen zetten zich onbetaald en zonder verplichting in voor anderen of voor de samenleving. Als Sociaal Werker, met aandachtsgebied vrijwilligerswerk, zorg jij voor een goede inzet en positie van vrijwilligers. Dit betekent dat jij je bezig houdt met het werven, registreren, motiveren en opleiden van vrijwilligers. Je fungeert als eerste aanspreekpunt en vraagbaak voor vrijwilligers binnen en buiten de  organisatie, stimuleert teamvorming en stelt prioriteiten. Ook zit jij bijeenkomsten voor en vorm je de schakel tussen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties.

Wat je gaat doen: 

 • Het ontwikkelen, vaststellen, uitvoeren en bijstellen van het vrijwilligersbeleid. Hierbij houd je rekening met de visie van de organisatie. Daarnaast controleer je op regelmatige basis of de uitvoering van de werkzaamheden in lijn zijn met het vrijwilligersbeleid.
 • Het ontwikkelen en bewaken van de taakafbakening tussen betaalde krachten en vrijwilligers en controleer je of dit in de praktijk gerealiseerd wordt. Daarnaast onderhoud je contact met beroepskrachten en vrijwilligers en overleg je met betrokkenen over eventuele problemen. 
 • Het opstellen, coördineren en uitvoeren van wervingsplannen. Daarnaast organiseer je evenementen ter promotie van het Vrijwilligerspunt en vrijwilligersorganisaties en initieer je samen met betrokken vrijwilligersorganisaties netwerkactiviteiten rondom thema's.
 • Voorlichting geven over de diverse vormen van vrijwilligerswerk in jouw werkgebied. Ook maak jij inzichtelijk op welke manieren Sterk Papendrecht vrijwilligers ondersteuning en begeleiding kan bieden.
 • Het ondersteunen van organisaties in het vinden en betrekken van nieuwe vrijwilligers hoort ook tot jouw takenpakket. Daarnaast help je organisaties in het creëren van helderheid in hun wervingsproces, waardoor een goede match gemaakt kan worden.
 • Informeren van vrijwilligers over het doel en de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het organiseren van waarderingsactiviteiten voor vrijwilligers.

Wat vragen wij: 

 • Een afgeronde relevante HBO opleiding.
 • Goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht om een nieuwe netwerkorganisatie verder te ontwikkelen, gekoppeld aan een sterke omgevingssensitiviteit.
 • Zelfstandigheid in het ontwikkelen en sturen van processen.
 • Dat jij op de hoogte bent van maatschappelijk ontwikkelingen en de daarbij horende wet- en regelgeving.
 • Affiniteit met en kennis over  informatieoverdracht en de bijbehorende technologie.

Wat bieden wij:  
Een afwisselende baan voor 20 uur per week. Deze functie valt in salarisschaal 8. Het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband is minimaal € 2.544 en maximaal € 3.634. Dit is conform de cao Sociaal Werk.  

Meer informatie: 
Neem voor meer informatie contact op met  Erica Hes, Teamcoach. Dit kan via telefoonnummer 078- 615 47 41 of mail info@sterkpapendrecht.nl.  

Solliciteren: 
Denk jij dat je de ideale kandidaat bent voor deze functie? Reageer dan voor 19 november via secretariaatdrechtsteden@meeplus.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 21 november 2019.