Home / Nieuws / Gezocht: recent gescheiden ouders en kinderen (8 t/m 16 jaar)
Nieuws

Gezinsrelaties na scheiding

In Nederland maken jaarlijks zo'n 70.000 thuiswonende kinderen een scheiding van hun ouders mee. De Universiteit Utrecht wil door middel van onderzoek beter leren begrijpen hoe ouders en kind(eren) met elkaar omgaan na een scheiding en wat dit betekent voor de ontwikkeling van kinderen. De universiteit is daarom op zoek naar gezinnen waarvan ouders korter dan 1,5 jaar uit elkaar zijn of bijna uit elkaar gaan. Tenminste één kind is tussen de 8 en 16 jaar.

Het onderzoek
Er zijn 3 metingen: Na uw aanmelding, één jaar later en nog een jaar later. Metingen bestaan uit vragenlijsten en een gesprekstaakje. Ook vullen kinderen elk halfjaar voor 2 weken een paar vragen in via de App. Kinderen vinden het meestal leuk om mee te doen aan dit soort onderzoek en u hoeft nooit naar Utrecht, zij komen bij u thuis. Als beide ouders meedoen dan worden er aparte afspraken gemaakt, maar meedoen met één ouder kan ook.
Als bedankje krijgen kinderen voor elk van de 3 metingen €10. Aan het eind van het onderzoek wordt er €50, €100 en €150 verloot onder de gezinnen die meededen.

Wilt u meedoen of kent u een gezin dat mogelijk mee zou willen doen? Kijk dan op www.gezinsrelaties-na-scheiding.nl voor meer informatie en een aanmeldformulier.

Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig. Alle onderzoeksgegevens blijven volstrekt vertrouwelijk en worden anoniem verwerkt.