Home / Gezin & Relatie / Gezinsondersteuning / Samen Oplopen met kwetsbare gezinnen

Samen Oplopen met kwetsbare gezinnen

.

Gezinnen die veel problemen tegelijk hebben, komen daar vaak moeilijk uit. Om deze gezinnen te helpen en kinderen de kans te geven gezond op te groeien, start Sterk Papendrecht  in het voorjaar van 2021  met Samen Oplopen. In dit project krijgen kwetsbare gezinnen steun van stevige mede-inwoners van Papendrecht. De betrokken vrijwilligers bieden een luisterend oor, hulp, warmte en gezelligheid en toegang tot een nieuw netwerk. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van het Oranje Fonds en Kansfonds.

Samen Oplopen richt zich met haar werkwijze op het hele gezin met kinderen tot +/- 23 jaar. Ook zelfstandige jonge mensen tot 27 jaar die veel stress ervaren in het leven kunnen deelnemen aan Samen Oplopen. Door vrijwilligers te verbinden aan gezinnen die het moeilijk hebben en hen goed te begeleiden, bieden wij  informele ondersteuning. De ondersteuning van een mede-inwoner, een maatje, is zo  krachtig dat formele zorg wordt voorkomen of minder nodig is. De vrijwilligers denken en doen mee aan verschillende aspecten in het leven. Dat kan zijn: naar de post en financiën kijken, meedenken over problemen, meegaan naar instanties, Nederland(s) helpen begrijpen, met de kinderen spelen, ze opgeven voor sport, naar buiten gaan en/of samen klussen.

Sterk Papendrecht zet de kennis van haar jeugdprofessionals en het Vrijwilligerspunt in bij de begeleiding van de vrijwilligers. Op deze wijze worden stevige steunnetwerken rond de gezinnen gecreëerd. Daarmee wordt de veerkracht van kwetsbare gezinnen versterkt. Met Samen Oplopen vormt Sterk Papendrecht een brug tussen de informele steun en de formele zorg.

  • Word gezinsvrijwilliger! Lees hier meer over.
  • Informatie voor de hulpvrager lees je hier.

 


 

Contact

 

Sterk Papendrecht
Veerweg 127
3351 HC Papendrecht
Telefoon: 078 615 4741
E-mailadres: info@sterkpapendrecht.nl

Wilt u zich aanmelden bij Sterk Papendrecht? Vult u dan het aanmeldformulier in en mail het naar info@sterkpapendrecht.nl.  Het sociaal team is direct bereikbaar via de telefoon 078-6154741.