Home / Nieuwsberichten Sterk Papendrecht mbt corona / Maatregelen Sterk Papendrecht tegen corona
Nieuwsberichten Sterk Papendrecht mbt corona

Maatregelen Sterk Papendrecht tegen corona

In deze bijzondere tijd doen wij er alles aan dat onze dienstverlening niet stil komt te liggen ter gevolge van het coronavirus. Onze zorg en essentiële werkzaamheden blijven centraal staan! Wel nemen wij onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen en volgen strikt de adviezen van het RIVM en de overheid op.

Welke maatregelen treffen wij?

 • In overleg met cliënten wordt besproken in hoeverre er de aankomende periode contact zal zijn en via welk medium. Onze medewerkers zijn opgeroepen om dit vooral via telefoon, app of video bellen te doen.  Daar waar dit echt nodig is, vanwege bijvoorbeeld veiligheidsrisico’s of andere urgente situaties, vinden er nog face-to-face contacten op kantoor of thuis plaats. Deze afweging wordt gemaakt door jouw contactpersoon.
 • Sterk Papendrecht hanteert de maatregelen die het RIVM voorschrijft om de verspreiding van het virus (verder) te voorkomen. Dit zijn:
  - Was je handen regelmatig
  - Gebruik papieren zakdoekjes
  - Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  - Schud geen handen 
  - Blijf thuis als je klachten (verkoudheid, hoesten, niezen, koorts) krijgt
  - Houd voldoende afstand (circa 1,5 meter)    .

Face-to-face contact
In het geval dat face-to-face contact met onze medewerkers noodzakelijk is, vragen wij jou je verantwoordelijkheid te nemen met betrekking tot bovenstaande hygiëne- en afstandsmaatregelen. Dit betekent dat je het aan jouw contactpersoon meldt als je zelf verkouden of ziek bent of in contact bent gekomen met een drager van het virus. Jouw contactpersoon checkt ook telefonisch nog of je geen klachten hebt en neemt de hygiëne en afstandsnormen met je door.

Mocht de situatie omtrent het virus en de regels rondom de zorg veranderen zullen wij dit op onze website aangeven. Bij vragen, neem gerust contact met ons op via jouw contactpersoon.