Home / Nieuwsberichten Sterk Papendrecht mbt corona / Corona en vrijwilligerswerk
Nieuwsberichten Sterk Papendrecht mbt corona

Corona en vrijwilligerswerk

In Papendrecht laten we elkaar niet in de steek. Maar wat doen we nog wel en wat kunnen we beter niet meer doen? Sterk Papendrecht vraagt Papendrechters zoveel mogelijk thuis te blijven. Moet u toch de deur uit? Houd dan voldoende afstand, tenminste 1,5 meter! Heeft u behoefte aan een luisterend oor of helpende hand? Bel onze telefonische hulplijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur 078- 615 47 41. 

Wilt u iets doen voor een ander? Wij roepen iedereen op om dat vooral vanuit huis te doen! Maak gebruik van 'elkaar helpen' op PuurPapendrecht om uw hulp aan te bieden. 

Vrijwilligerspunt Papendrecht
Het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht is er met informatie, tips en inspiratie. Hebt of ziet u een mooi initiatief? Wij horen het graag zodat we deze kunnen delen met anderen. Meld het ons via vrijwilligerswerk@sterkpapendrecht.nl

Lokale initiatieven
Sterk Papendrecht staat met medewerkers en vrijwilligers klaar met helpende handen en advies! Heeft u een specifieke vraag waar Sterk Papendrecht u niet bij kan helpen? Dan verwijzen zij u door naar een andere organisatie/initiatief in Papendrecht. We laten elkaar niet in de steek! Hieronder een overzicht.

Tips
Misschien denkt u na over het op een andere manier organiseren van de gebruikelijke werkzaamheden. Wat kunt u als vrijwilligersorganisatie doen voor klanten/deelnemers en hoe houdt u verbinding met de vrijwilligers. 

 • Bij al uw activiteiten en initiatieven, houdt vooral de richtlijnen van de rijksoverheid als uitgangspunt en stuur geen vrijwilligers naar buiten als dit niet beslist noodzakelijk is.
 • Bel of mail uw leden, cliënten, vrijwilligers wanneer er een vermoeden is dat zij in isolement raken.
 • Werk samen! Vrijwilligers van sportverenigingen, de amateurkunstvereniging als van elke organisatie die je kunt bedenken kunnen nu ook helpen bij zorgvragen. 
 • Naast praktische hulp als boodschappen doen is telefonisch contact en aandacht in de vorm van een gesprek in het delen van zorg, angst en goede informatie belangrijk.
 • Migranten-ouderenorganisaties wijzen ons erop dat deze groep, door het minder goed begrijpen van alle informatie in het Nederlands, extra aandacht nodig heeft.  
 • Zorg dat uw administratie op orde is zodat u al uw vrijwilligers snel en gemakkelijk kunt bereiken. Mist u gegevens? Dit is een goede tijd om alles bij te werken.
 • Zijn er vrijwilligers ziek of kwetsbaar? Gebruik of start een WhatsAppgroep of telefooncirkel zodat vrijwilligers elkaar kunnen steunen en helpen.
 • Deel de informatie over het coronavirus met uw vrijwilligers, let erop dat dit betrouwbare info is. Baseer u op de berichten van het RIVM, de overheid of de WHO en niet op de vele berichten op Social Media.
 • Volg een online cursus bijvoorbeeld op de Movisie academie of op het Platform vrijwillige inzet NOV
 • Je hebt nu tijd om die mooie ervaringsverhalen van je vrijwilligers op te schrijven, zodat je ze later dit jaar kunt gebruiken.
 • Ga aan de slag met dat fantastische idee, dat door tijdgebrek nooit is uitgewerkt. Zoek medestanders en brainstorm via Facetime, WhatsApp of Skype.
 • Vergeet vooral niet om vrijwilligers die zich tijdens deze bijzondere situatie inzetten te bedanken!

Landelijke initiatieven