Home / Nieuws / Wethouder Verver reikt magazines uit in de Week van de Jonge Mantelzorger
Nieuws

Wethouder Verver reikt magazines uit in de Week van de Jonge Mantelzorger

Wethouder Corine Verver reikte donderdag 3 juni 2021 magazines over jonge mantelzorgers uit aan leerlingen van groep 7 en 8 van de Prins Florisschool. Zij deed dit samen met jonge mantelzorger Menno. De magazines zijn bedoeld om bewustwording te creëren onder jongeren en hun ouders over wat het betekent om jonge mantelzorger te zijn. In elke klas zitten gemiddeld 5 jonge mantelzorgers en daarom is het dé plek om hen te bereiken en indien nodig ondersteuning te bieden. 

Corine Verver: ‘Wij doen er alles aan om deze onzichtbare groep een gezicht te geven. Dat verdienen deze jongeren. Want wat zij doen, is echt bijzonder. Wij hopen dat we door onze inspanningen steeds meer jongeren in beeld krijgen, en op deze manier met hen in contact kunnen komen en gepaste ondersteuning te kunnen bieden waar nodig. 

Jonge mantelzorgers zorgen voor een gezinslid die extra zorg nodig heeft. Zij realiseren zich zelden dat het heel bijzonder is wat ze doen. Ze vinden het vanzelfsprekend om de bijbehorende zorgtaken uit te voeren. De meeste mantelzorgers kunnen deze taken goed aan, echter zien wij ook dat sommige overvraagd worden. Het is voor hen van belang dat zij gezien en gesteund worden. Hier speelt Sterk Papendrecht, in samenwerking met de gemeente, een grote rol in. Samen zorgen zij dat deze onzichtbare groep een steeds duidelijker gezicht krijgt en door middel van persoonlijke aandacht of in de vorm van cursussen/trainingen de ondersteuning krijgen die zij verdienen. Hiermee proberen wij te voorkomen dat deze jongeren op latere leeftijd in de problemen komen als gevolge van het opgroeien in een complexe zorgsituatie. 

Jonge mantelzorger ontvangen cadeautje 
Om de jonge mantelzorgers in Papendrecht extra in het zonnetje te zetten tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger, kunnen zij zich aanmelden tot 30 juni voor een cadeautje. Hiermee kan je van je huiskamer een echte thuisbioscoop maken! Ze kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar mantelzorg@sterkpapendrecht.nl (met goedkeuring van ouders als ze jonger zijn dan 18 jaar). Wij schrijven hen dan in bij Sterk Papendrecht en houden hen op de hoogte van leuke activiteiten en nieuwtjes.