Home / Nieuws / Twee vacatures sociaal werker (huiselijk geweld) voor 24 u | 36u
Nieuws

Twee vacatures sociaal werker (huiselijk geweld) voor 24u | 36 u

Geloof jij dat je iemand verder helpt als je naast hem/haar staat en gezamenlijk optrekt in het zoeken naar oplossingen? Ben jij iemand die gebruik maakt van de unieke talenten van elk mens en uitgaat van de eigen kracht? Zie jij de mens achter zijn of haar problematiek? Dan horen we graag van je! We zijn op zoek naar 

Sociaal Werker                                                     
Aandachtsgebied huiselijk geweld
24 uur

Sociaal Werker
Aandachtsgebied huiselijk geweld
36 uur

Jouw functie
Je biedt ondersteuning aan (kwetsbare) inwoners in Papendrecht die vragen en problemen hebben. Je legt vanuit een proactieve benadering contact, indien noodzakelijk door een outreachende huisbezoek. In casussen met huiselijk geweld en/of kindermishandeling onderhoud en initieer je contact met andere betrokken organisaties zoals Veilig Thuis, scholen en met organisaties voor kind- en jeugdgerichte zorg. Je kunt zowel niet-pluisgevoelens als concrete signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling herkennen, onderzoeken en, op een zeker moment, bespreekbaar maken met betrokken cliënten en collega’s.
Je maakt hierbij een inschatting van de aard van het geweld en de ernst van de problematiek die in het systeem aan de orde is. Je handelt doelgericht en in samenwerking met cliënten en relevante netwerkpartners, om zowel acute als structurele onveiligheid te stoppen. Je stelt een veiligheidsplan op en je voert individuele gesprekken met de betrokkenen. Daarnaast organiseer je en neem je deel aan systeemgesprekken. Ook ben je inzetbaar voor de bureaudienst en het eerste aanspreekpunt voor inwoners met een vraag. Dit kan bestaan uit informatie en advies, een aanmelding opnemen of doorverwijzen naar een andere organisatie.

Jij:
bent een enthousiaste en ondernemende collega;

  • bent in het bezit van een relevant hbo-diploma (bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk en Dienstverlening);
  • hebt meerdere jaren werkervaring met casuïstiek rondom kindermishandeling en/of veiligheid- en geweldzaken;
  • bent bekend met en ervaren in het werken volgens de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling;
  • schuwt niet om vermeend huiselijk geweld bespreekbaar te maken met de betrokken cliënten;
  • hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • hebt goede sociale- en communicatieve vaardigheden;
  • werkt zelfstandig en gestructureerd, maar je bent ook een teamlid dat collega’s ondersteunt en samenwerkt;
  • bent flexibel, stressbestendig, tactvol, oplettend, geduldig en je hebt een goed inlevingsvermogen.

Wat heeft De Sociale Basis jou te bieden?
Je werkt als maatschappelijk werker (sociaal werker A) vanuit De Sociale Basis, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz.
Wij bieden een goede werksfeer, volop ruimte voor de eigen ontwikkeling en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de cao Sociaal Werk, schaal 8, minimaal € 2.780,- tot maximaal € 3.961,- bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur.
De vacature van 24 uur  is in verband met zwangerschapsvervanging en daarom vooralsnog voor een half jaar (nov 2022 tot en met april 2023).
De vacature van 36 uur is voor een dienstverband van een jaar, met kans op verlenging bij gebleken geschiktheid.


Over de werkgever
De Sociale Basis is onderdeel van de overkoepelde organisatie MEEVivenz. MEEVivenz biedt één centraal aanspreekpunt voor de sociale (wijk)teams, welzijnsdiensten en informele zorg in de regio en stemt haar dienstverlening af op specifieke sociale vraagstukken. De professionals van De Sociale Basis werken met elkaar aan een samenleving waarin iedereen ertoe doet.

Sterk Papendrecht
Sterk Papendrecht is het eerste centrale punt voor alle inwoners van 0- 100 jaar met een ondersteuningsvraag op alle levensgebieden. Ondersteuning wordt georganiseerd samen met en vanuit de vraag van de inwoner met de gedachte: zo dichtbij mogelijk, zo vroeg mogelijk en zo zwaar als nodig. Sterk Papendrecht is een samenwerkingsverband tussen MEEVivenz (De Sociale Basis en MEE Mantelzorg) en Stichting Jeugdteams ZHZ. De medewerkers werken samen onder het label Sterk Papendrecht en op één locatie in Papendrecht.

Meer informatie of solliciteren?
Wil je solliciteren, stuur dan jouw motivatiebrief en cv, uiterlijk voor 7 augustus 2022 naar Jeannette Smiesing op 06-29340327 of stuur een mailtje naar jeannette.smiesing@meevivenz.nl. Ook voor vragen over de functie en procedure kun je ook contact opnemen met Jeannette Smiesing. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.