Home / Nieuws / Vacature coördinator Vrijwilligerspunt
Nieuws

Vacature coördinator Vrijwilligerspunt

Sterk Papendrecht maakt onderdeel uit van MEE-Vivenz. Binnen MEE-Vivenz werken we met elkaar aan een samenleving waarin iedereen ertoe doet. MEE-Vivenz biedt één centraal aanspreekpunt voor de sociale (wijk)teams, welzijnsdiensten en informele zorg in de regio. Sterk Papendrecht vertegenwoordigt hierin Papendrecht. Meer weten over MEE-Vivenz? Kijk op www.meevivenz.nl.
 
Sterk Papendrecht is het eerste centrale punt voor alle inwoners van 0- 100 jaar met een ondersteuningsvraag op alle levensgebieden. Ondersteuning wordt georganiseerd samen met en vanuit de vraag van de inwoner met de gedachte: zo dichtbij mogelijk, zo vroeg mogelijk en zo zwaar als nodig.   
 Wij zijn op zoek naar een: 
 
Coördinator Vrijwilligerspunt Papendrecht (20 uur per week) 

Vrijwilligers vormen het sociaal kapitaal van ons land. Naar schatting verricht ongeveer de helft van de volwassen bevolking onbaatzuchtig allerlei soorten werk. Deze mensen zetten zich onbetaald en zonder verplichting in voor anderen of voor de samenleving. Als Sociaal Werker met aandachtsgebied vrijwilligerswerk, zorg je voor een goede inzet en positie van vrijwilligers. Dit betekent dat jij je bezig houdt met het werven, registreren, motiveren en opleiden van vrijwilligers. Je fungeert als eerste aanspreekpunt en vraagbaak voor vrijwilligers binnen en buiten de organisatie, stimuleert teamvorming en stelt prioriteiten. Ook zit jij bijeenkomsten voor en vorm je de schakel tussen vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. 

Wat je gaat doen: 
•    Het ontwikkelen, vaststellen, uitvoeren en bijstellen van het vrijwilligersbeleid. Hierbij houd je rekening met de visie van de organisatie. Daarnaast controleer je op regelmatige basis of de uitvoering van de werkzaamheden in lijn zijn met het vrijwilligersbeleid.
•    Het ontwikkelen en bewaken van de taakafbakening tussen betaalde krachten en vrijwilligers en controleer je of dit in de praktijk gerealiseerd wordt. Daarnaast onderhoud je contact met beroepskrachten en vrijwilligers en overleg je met betrokkenen over eventuele problemen. 
•    Het opstellen, coördineren en uitvoeren van wervingsplannen. Daarnaast organiseer je evenementen ter promotie van het Vrijwilligerspunt en vrijwilligersorganisaties en initieer je samen met betrokken vrijwilligersorganisaties netwerkactiviteiten rondom thema's.
•    Voorlichting geven over de diverse vormen van vrijwilligerswerk in jouw werkgebied. Ook maak jij inzichtelijk op welke manieren Sterk Papendrecht vrijwilligers ondersteuning en begeleiding kan bieden. Het ondersteunen van organisaties in het vinden en betrekken van nieuwe vrijwilligers hoort ook tot jouw takenpakket. Daarnaast help je organisaties in het creëren van helderheid in hun wervingsproces, waardoor een goede match gemaakt kan worden. 
•    Informeren van vrijwilligers over het doel en de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het organiseren van waarderingsactiviteiten voor vrijwilligers. 

Wat vragen wij: 
•    Je hebt een afgeronde relevante opleiding op HBO-niveau.
•    Je hebt goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht om een nieuwe netwerkorganisatie verder te ontwikkelen, gekoppeld aan een goede omgevingssensitiviteit. 
•    Je kan zelfstandig processen ontwikkelen en sturen. 
•    Je kent de maatschappelijke ontwikkelingen en de daarbij horende wet-en regelgeving.
•    Je hebt kennis en affiniteit met informatieoverdracht en de bijbehorende technologie. 

Wat bieden wij:  
De functie valt in salarisschaal 8. Het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband is minimaal € 2.544 en maximaal € 3.634. Dit is conform de cao Sociaal Werk.  

Meer informatie? 
Neem voor meer informatie contact op met Erica Hes, Teamcoach. Dit kan via telefoonnummer 078- 615 47 41 of mail info@sterkpapendrecht.nl. Kijk op www.sterkpapendrecht.nl voor meer informatie over de organisatie.  

Solliciteren: 
Denk jij dat je de ideale kandidaat bent voor deze functie? Reageer dan voor 4 februari 2020 via secretariaatdrechtsteden@meeplus.nl
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 6 februari 2020.