Home / Nieuws / Succesvolle bijeenkomst over Sociale Netwerk Versterking
Nieuws

Succesvolle bijeenkomst over Sociale Netwerk Versterking

Dinsdag 20 november kwamen 55 zorgprofessionals samen tijdens een inspiratiebijeenkomst over Sociale Netwerk Versterking(SNV). Wethouder Corine Verver heette iedereen welkom. Daarna kregen de aanwezigen uitleg over de visie SNV en de betekenis van deze methode voor de werkprocessen van professionals. De methode gaat in op de zelfredzaamheid van inwoners. Zij zijn zelf in staat besluiten te nemen en plannen te maken die passen binnen hun concrete behoefte, persoonlijke wensen en ambities. De rol van de professional verschuift van hulpverlener naar procesbegeleider.

Aan de slag
Naast een stukje theoretische kennis, gingen de aanwezigen uiteen in groepjes om aan de slag te gaan met, voor sommigen, de nieuwe manier van denken en werken. Daarnaast kregen zij voorbeelden van de implementatie van SNV bij Sterk Papendrecht. Niet alleen de succesverhalen kwamen daar aan bod, zeker ook de leermomenten werden uitvoerig besproken.

Kennismaken
De middag heeft niet alleen bijgedragen aan het vergroten van de kennis van de aanwezigen, ook was er ruimte voor professionals om elkaar (beter) te leren kennen.

Al met al was het een enerverende en inspirerende middag. De aanwezigen deden enthousiast mee aan de opdrachten en deelden hun ervaringen met Sociale Netwerk Versterking.