Home / Nieuws / Samen Oplopen zoekt nieuwe ‘gezinsvrijwilligers’
Nieuws

Samen Oplopen zoekt nieuwe 'gezinsvrijwilligers'

Sterk Papendrecht zoekt vrijwilligers om gezinnen te ondersteunen. Met het project Samen Oplopen worden vrijwilligers gekoppeld aan gezinnen met veel stress die iemand kunnen gebruiken die een tijdje met hen meedenkt en -doet. Bijvoorbeeld voor een alleenstaande moeder:

Na mijn scheiding heb ik moeite om de boel op de rit te krijgen. Ik heb het gevoel alleen te staan in de zorg voor mijn kinderen. Eén van mijn 2 kinderen heeft extra zorg nodig en ik heb soms het gevoel dat ik hem/haar niet alles kan bieden. Daar voel ik me dan schuldig over. Het zou fijn zijn als ik iemand heb die me wat steun en raad kan geven. Iemand waarmee ik af en toe kan praten en plannen maken of die me de weg kan wijzen naar andere hulp.

In ieder gezin speelt wel eens wat maar in sommige gezinnen stapelen zorgen en stress zich op. Samen Oplopen Papendrecht helpt deze gezinnen door de inzet van een vaste gezinsvrijwilliger.

Ben jij een hartelijk mens, die geïnteresseerd is in het leven van een ander en graag wil helpen? Heb jij je leven goed op orde? Dan heb je heel wat kennis en ervaring door te geven en kun je veel bieden aan een ander. Als vrijwilliger loop je een tijdje samen op met een gezin, om mee te denken en te ondersteunen waar nodig. Niet als hulpverlener, maar als maatje die kan uitleggen hoe hij of zij de zaken aanpakt.  

Wil je helpen? Neem contact op met Sterk Papendrecht via vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of 078 - 615 47 41.