Home / Nieuws / Papendrechtse vrijwilligers verwend met een ontbijtje
Nieuws

Papendrechtse vrijwilligers verwend met een ontbijtje

Op vrijdag 7 december 2018 werden 145 vrijwilligers verwend met een heerlijk ontbijtje in het Sportcentrum Papendrecht. Het ontbijt werd geserveerd door de burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht.

Verantwoordelijk wethouder Corine Verver opende het ontbijt en sprak de aanwezigen toe. Zij stelde onder andere hoe belangrijk de vrijwilligers zijn voor de Papendrechtse samenleving. ‘Meer dan 5000 geregistreerde vrijwilligers in Papendrecht zetten zich op de een of andere manier in voor een ander of de samenleving. Hoewel velen van u deze inzet min of meer vanzelfsprekend vinden en er plezier aan beleven, is het goed beschouwd natuurlijk heel bijzonder dat mensen zich zonder tegenprestatie voor anderen inzetten. Daarnaast maakt u met elkaar Papendrecht een stuk kleurrijker en socialer.’

Het ontbijt werd genuttigd in een hele gemoedelijke sfeer. Vrijwilligers deelden ervaringen met elkaar, en er werden nieuwe contacten gelegd. Ook de politieke afvaardiging kon rekenen op veel aanspraak.

Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht
Het ontbijt is georganiseerd door het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht. Wij maken ons sterk voor lokaal vrijwilligerswerk door activiteiten te ontplooien op 4 werkterreinen: promotie, verbinding, kennisbank en een steuntje in de rug voor vrijwilligers die dat nodig hebben. Vrijwilligers en organisaties kunnen dus bij Sterk Papendrecht terecht voor vragen en ondersteuning op het gebied van passend vrijwilligerswerk, verzekeringen en trainingen. Indien een vrijwilliger intensieve begeleiding wenst bij de uitvoer van vrijwilligerswerk, kunnen wij een vrijwilligerscoach aanbieden. Daarnaast fungeren wij als springplank voor samenwerkingen tussen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.