Home / Nieuws / Papendrechtse vrijwillgers klaren weer vele klussen tijdens NLDoet
Nieuws

Papendrechtse vrijwillgers klaren weer vele klussen tijdens NLDoet

NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, bracht afgelopen weekend ondanks het minder goede weer opnieuw veel Papendrechters op de been. Zij namen een kijkje achter de schermen van vrijwilligersorganisaties en klaarden met elkaar allerlei klussen bij verenigingen, stichtingen en zorginstellingen.

‘Het weer zat niet helemaal mee’, vertellen Judith van Gulik en Pauline van der Kraan van het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht. 'Maar verschillende deelnemende organisaties hebben hun klussen aangepast aan de weerberichten. Verfwerk aan de buitenkant van gebouwen is bijvoorbeeld ingeruild voor verven, klussen en schoonmaken binnen. Het weer vroeg om de flexibiliteit van de vrijwilligersorganisaties maar ook van de opgegeven vrijwilligers en dat verliep goed.’

‘Uiteindelijk viel het met het weer nog mee en was het regelmatig droog. Het college van burgemeester en wethouders maakte daar gebruik van door bij de scouting onder meer te helpen met het opruimen van een omgewaaide flinke boom en het verven van de hal. In onderstaand filmpje geeft Corine Verver een impressie van dag!

'Hoewel het door het weer wel wat minder druk was dan de afgelopen jaren, waren er ook weer mensen die spontaan kwamen helpen bij  verschillende klussen. Er kwam zelfs iemand naar een klus uit Ridderkerk omdat een Papendrechtse klus hem het meeste aansprak. Mooi is ook dat echt zowel jong als oud weer meedeed en dat het ook dit jaar weer gezellig was en nieuwe vrijwilligers opleverde. We willen iedereen bedanken voor de enthousiaste inzet en bijdragen en hopen dat ook na NLdoet veel vrijwilligers de komende tijd weer veel plezier beleven aan hun bijdragen.’

Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten en voor elke leeftijd, van een incidentele klus tot structurelere werkzaamheden. Heeft u ook belangstelling voor vrijwilligerswerk? Kom langs bij het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht, kijk op www.sterkpapendrecht.nl/vrijwilligerswerk, bel t. 078-6154741 of mail naar vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl.