Home / Nieuws / Organisaties en vrijwilligers samen aan de slag tegen armoede
Nieuws

Organisaties en vrijwilligers samen aan de slag tegen armoede

Donderdag 15 maart gingen in het gemeentehuis van Papendrecht verschillende maatschappelijke organisaties, vrijwilligers en de Sociale Dienst Drechtsteden met elkaar in gesprek om eerder financiële problemen te signaleren bij inwoners en ook de ondersteuning van deze gezinnen en kinderen gezamenlijk op te pakken.

‘Vanuit de kerngroep Gezinnen en kinderen in armoede zijn wij blij dat ruim 45 deelnemers met elkaar in gesprek gingen rondom dit belangrijke thema’, vertelt Karin Verlinde van Sterk Papendrecht. ‘Hierbij hopen wij dat de concrete afspraken die werden gemaakt tijdens de één-op-één gesprekken tussen de deelnemers een mooi vervolg krijgen.’

Andere deelnemers lieten weten onder de indruk te zijn van het verhaal van Bob van de Burgt van Leergeld Drechtsteden over de verschillende ondersteuningsmogelijkheden voor kinderen. ‘In de Drechtsteden ondersteunen we 85% van de kinderen die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen met de aanschaf van schoolspullen, computer, fiets, bijdrage voor schoolreis, voetbalschoenen of een sportabonnement’, stelt Bob van de Burgt. ‘Maar samen met andere organisaties doen we nog meer. Zo hebben wij contacten met het Nationaal Fonds Kinderhulp waarmee we samen onder andere de Actie Pepernoot hebben uitgevoerd, Stichting Jarige Job zodat ook onze doelgroep kan trakteren op school en Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes die feestjes kunnen organiseren voor kinderen die zonder deze tussenkomst hun verjaardag anders niet zouden kunnen vieren. Wij hebben hier zelfs een feestjescoordinator voor’, vult Bob van de Burgt trots aan.

De bijeenkomst werd afgesloten door wethouder Joke Reuwer die blij was met de verschillende initiatieven en voorzieningen die in Papendrecht aanwezig zijn en zelfs nog beter benut kunnen worden. Ook stond wethouder Joke Reuwer stil bij het taboe rondom dit thema. ‘De afgelopen jaren is voor veel inwoners met financiële problemen dit onderwerp meer bespreekbaar geworden. Dit moeten we met elkaar nog verder bevorderen, waarbij deze inwoners op één centrale plek terecht kunnen in de gemeente, namelijk Sterk Papendrecht’.