Home / Nieuws / Een zonnige NLDoet in Papendrecht
Nieuws

Een zonnige NLDoet in Papendrecht

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei hebben zowel vaste vrijwilligers als vrijwilligers-voor-één-dag, samen veel klussen opgepakt en van NLdoet 2021 een gezellige dag gemaakt. Bij 12 maatschappelijke organisaties is hard gewerkt: isoleren, schilderen, schoonmaken, tuinonderhoud, werken in het voedselbos, een schelpenpad aanleggen in de beleeftuin en het aanbrengen van BIJ-vriendelijke voorzieningen in het Slobbengors.
 
Dit jaar zijn met name veel buitenklussen gedaan. ‘Dat had natuurlijk alles te maken met corona’, aldus Janny Nijstad van het Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht. ‘De maatregelen vormden een extra uitdaging voor de deelnemende organisaties, want de activiteiten moesten voor iedereen veilig kunnen plaatsvinden. Fijn om te zien dat hier zo goed rekening mee gehouden is. We zijn blij dat NLdoet op deze manier dit jaar wel door kon gaan’.

Onder alle vrijwilligers die op de been waren, was ook het college van burgemeester en wethouders van de partij. Zij hebben bij Speeltuin De Zonnebloem en de Volksuniversiteit geholpen met schoonmaak-, opruim- en onderhoudswerkzaamheden. Wethouder Jansen werd zelfs op twee dagen gespot met opgerolde mouwen. NLdoet leent zich er bijzonder goed voor om samen met collega’s of familieleden de handen uit de mouwen te steken. Eigenlijk een soort teambuilding ‘je leert je collega’s beter kennen onder het poetsen en je hebt veel plezier tegelijkertijd’ volgens Joanna van Vuuren, beleidsmedewerker MO bij de gemeente die vier collega’s meenam. In het Odensehuis waren maar liefst negen nieuwe vrijwilligers-voor-één-dag aan de slag, naast alle mensen die er al regelmatig een handje uitsteken. Bij Eline en Annemarie van BijBosshardt hebben zich vier nieuwe vrijwilligers gemeld om mee te helpen met de high-tea voor buurtbewoners. Ook de overige organisaties waren erg blij met de opkomst en hulp tijdens deze zonnige NLdoet-dagen.

Hoewel er ook een aantal organisaties zijn die het vanwege corona nu nog niet aandurfden om mee te doen kan er toch gesproken worden van een succesvolle dag. Weer te ervaren wat iedereen door de coronamaatregelen al zolang heeft gemist, namelijk andere mensen ontmoeten en samen een activiteit uitvoeren. Mooi is dat volgens Janny. ‘We bedanken alle vrijwilligers, organisaties en burgemeester en wethouders voor hun enthousiaste inzet. Wie terug wil kijken naar een overzicht van NLdoet 2021, RTV Papendrecht heeft een mooie reportage gemaakt’. 

Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten en voor elke leeftijd, van een incidentele klus tot structurele werkzaamheden. Heb je ook belangstelling voor vrijwilligerswerk? Kijk op www.vrijwilligerspuntpapendrecht.nl voor meer informatie en vacatures. Of neem contact op met Janny of Judith: T. 078-6154741 of E. vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl