Home / Nieuws / Buurtbemiddelaars gezocht, iets voor u?
Nieuws

Buurtbemiddelaars gezocht, iets voor u?

Buurtbemiddeling is een aanpak om mensen te helpen hun burenconflicten zelf op te lossen, door met elkaar in gesprek te gaan. Dit gebeurt onder leiding van vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, die speciaal hiervoor worden getraind. Is dit iets voor u? Wij zoeken op dit moment nieuwe vrijwilligers!

Wat heeft u nodig om een goede buurtbemiddelaar te zijn?
Een buurtbemiddelaar is in de eerste plaats een uitstekende luisteraar. Als de ruziënde partijen eenmaal weer met elkaar in gesprek zijn, kan het probleem veel eenvoudiger worden opgelost. Daarnaast beschikt u als buurtbemiddelaar over goede sociale vaardigheden en kunt in een conflict onpartijdig blijven.

Twee praktische vereisten zijn een rijbewijs en auto. Als buurtbemiddelaar werkt u namelijk voor de regio Drechtsteden. U kunt bij uw aanmelding wel Papendrecht als voorkeurslocatie opgeven.

Een tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken stoomt u klaar voor het bemiddelingswerk. Naast de training krijgt u begeleiding van een coördinator, bijscholing en er is geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Wat levert het u op?
Een aantal uren in de maand draagt u bij aan een betere maatschappij door boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk uit te voeren. Daarnaast is persoonlijke groei uw grote beloning. Een andere mooie bijkomstigheid; het staat goed op uw CV.

Interesse?
Meldt u zich dan aan bij coördinator Rochelle van der Wolk van Sterk Papendrecht via RAG.vander.Wolk@papendrecht.nl