Home / Nieuws / Blijk van waardering voor mantelzorgers
Nieuws

Blijk van waardering voor mantelzorgers

Meer dan vier miljoen Nederlanders staan als mantelzorger naasten bij met uiteenlopende vormen van hulp en ondersteuning. Ook zo’n 8.000 Papendrechters zetten zich in als mantelzorger. Om hen een blijk van waardering te geven, te bedanken en te helpen nodigen de gemeente en Sterk Papendrecht mantelzorgers uit zaterdag 10 november 2018 vanaf 13.30 uur deel te nemen aan de Dag van de Mantelzorg.

‘Mantelzorgers zijn absoluut onmisbaar voor onze samenleving’, zegt wethouder Corine Verver. ‘Het grootste deel van de zorg en ondersteuning in Nederland wordt door hen geleverd. Veel mantelzorgers genieten van de leuke momenten, maar veel van hen verlenen deze zorg ook naast hun eigen baan en gezin. We mogen dan ook niet uit het oog verliezen dat langdurig en onbetaald zorgen voor een familielid, vriend of kennis met een ziekte of een beperking een wissel op hun leven trekt. Dat betekent dat zij ook goed voor zichzelf moeten zorgen. Wij vinden het belangrijk mantelzorgers daarbij te ondersteunen, zodat zij hun waardevolle werk vol kunnen houden. Daarnaast verdienen ze gewoon aandacht, dank en waardering. Ik hoop dan ook dat we zaterdag 10 november veel Papendrechts mantelzorgers mogen begroeten.’   

Die dag zijn mantelzorgers vanaf 13.30 uur welkom in de bibliotheek. Om 14.00 uur start de bijeenkomst ‘Communiceren voor mantelzorgers’. Tot 16.00 uur neemt trainer, coach en adviseur in de zorg Tineke van Sleen de bezoekers op een leuke en inspirerende manier mee in de verrassende wereld van communicatie.

Mantelzorgers die de bijeenkomst bezoeken of zich hier online voor inschrijven ontvangen een dik verdiend cadeau. Inschrijven kan via www.sterkpapendrecht.nl/aanmeldformulier-voor-mantelzorgers. Ook kunnen Papendrechters die intensief voor iemand anders zorgen laten weten informatie te willen ontvangen over cursussen, trainingen en handige tips.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Sterk Papendrecht, Veerweg 127 Papendrecht,
t.          078-6154741
i.          www.sterkpapendrecht.nl
e.         info@sterkpapendrecht.nl