Home / Nieuws / Aandacht, waardering en chocola voor jonge mantelzorgers
Nieuws

Aandacht, waardering en chocola voor jonge mantelzorgers

Maar liefst een op de vijf kinderen of jongeren is mantelzorger. Toch is deze doelgroep voor veel mensen onzichtbaar. Sterk Papendrecht en wethouder Corine Verver willen deze groep de aandacht, waardering en ondersteuning geven die ze verdienen. Onder meer met cursussen en als cadeautje chocolade van Arthur Tuytel. 

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot ongeveer 24 jaar die thuis opgroeien met bijvoorbeeld een broer, zus of ouder met een beperking, ziekte, psychische aandoening of verslaving. 

‘We weten dat jonge mantelzorgers de zorg als normaal zien, maar dat ze ook behoefte hebben aan erkenning’, zegt wethouder Corine Verver. ‘Liever willen ze niet als speciaal behandeld worden, maar wel de ruimte hebben om hun verhaal te doen. Sterk Papendrecht is er voor jonge mantelzorgers om mee te denken of gewoon voor een luisterend oor. Wij waarderen de inzet van de jonge mantelzorgers enorm. Ze hebben het al moeilijk genoeg, de coronacrisis heeft nog eens extra inzet maar ook zorgen van ze gevraagd. Om te laten zien dat wij daar aandacht maar ook waardering voor hebben, geven we in de eerste week van juni graag bekendheid aan deze groep tijdens de landelijke Week van de Jonge Mantelzorger. Namens de gemeente Papendrecht en Sterk Papendrecht geven we alle jonge mantelzorgers die zich aanmelden bij Sterk Papendrecht een cadeautje.’
 
‘Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar mantelzorg@sterkpapendrecht.nl (met goedkeuring van ouders als ze jonger zijn dan 18 jaar). We houden ze dan op de hoogte van activiteiten en nieuwtjes. De actie met het cadeautje loopt tot en met 30 juni 2020.’

Sterk Papendrecht houdt overigens het hele jaar door activiteiten waarvoor jonge mantelzrgers zich kunnen aanmelden zoals de brussencursus, voor kinderen en jongeren met een broertje of zusje met een beperking. Kijk hier voor het actuele aanbod.