Home / Activiteiten / Een gratis workshop voor iedereen die mee wil werken aan een sterker en gezonder Papendrecht
Activiteiten

Workshop Signaleren en bespreken van eenzaamheid

Hoe kun jij als inwoner, werknemer/werkgever of vrijwilliger in Papendrecht bijdragen aan een sterker sociaal en gezond Papendrecht? Eén van de manieren is het signaleren van eenzaamheid. Daarom kun je op donderdag 19 mei de Workshop ‘Signaleren en bespreken van eenzaamheid’ van Michaëla Merkus (gratis) volgen. De workshop is op het gemeentehuis, Markt 22 van 19.00 tot 20.30 uur. De inloop start om 18.45 uur.

Herken jij de signalen van eenzaamheid?

Maar liefst 47% van de inwoners in Papendrecht geeft aan eenzaam te zijn. Dit is een groot maatschappelijk probleem waar de ‘Werkgroep ontmoeting’ hun schouders onder zet. Het signaleren van eenzaamheid lijkt misschien vanzelfsprekend iets voor de (huis)arts, de praktijkondersteuner of sociaal werker. Maar juist ook bijvoorbeeld kappers, winkelpersoneel en vrijwilligers van onder andere sportclubs kunnen een steentje bijdragen. Ken jij de mensen in jouw omgeving die eenzaam zijn?

Inzichten na workshop

Na deze avond weet je meer over eenzaamheid. Je vergroot je kennis over de verschillende vormen, hoe je eenzaamheid kunt herkennen wat jij kunt doen om de aanpak tegen eenzaamheid in gang te brengen. Je hoort wat het ondersteuningsaanbod is in Papendrecht voor mensen die eenzaam zijn, zodat je ook goed kunt doorverwijzen. We weten dat eenzaamheid grote gevolgen kan hebben op zowel lichamelijk als psychisch gebied. Met deze workshop draag jij bij aan een gezonder en socialer Papendrecht.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden kan tot maandag 16 mei via info@sterkpapendrecht.nl of bel 078- 615 47 41.