Home / Activiteiten / Signaleren en bespreken van eenzaamheid
Activiteiten

Signaleren en bespreken van eenzaamheid

In Papendrecht is maar liefst 47 procent van de inwoners in meer of mindere mate eenzaam. In Nederland ligt het gemiddelde op 46,6 procent. Dat wil dus zeggen dat de helft van de Nederlandse bevolking (1 op de 9 volwassenen) niet of nauwelijks mensen kennen om op terug te vallen. Dit is een schrikbarend hoog aantal, en daarom initieert ook dit jaar het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de campagne ‘Een tegen Eenzaamheid’ om eenzaamheid terug te dringen. 

Ben of ken jij iemand die eenzaam is?
Eenzaamheid is een gevoel dat zowel bij jongeren en ouderen kan opkomen. Wel is uit onderzoek gebleken dat bepaald groepen er kwetsbaarder voor zijn zoals gescheiden mensen, ouderen wiens partner overleden is en jongeren uit de LHBTI doelgroep.

Het signaleren van eenzaamheid is echter lastiger. Echter hoe eerder je het (h)erkent, hoe meer je kunt doen voor jezelf of een ander. Tijdens de workshop ‘Signaleren en bespreken van eenzaamheid’ op dinsdagmiddag 4 oktober 15.30 uur in het gemeentehuis Papendrecht willen wij de bewustwording rondom dit thema vergroten, zodat mensen die eenzaam zijn weten waar ze terecht kunnen! Deze workshop is slecht een van de initiatieven van de ‘Werkgroep Ontmoeting’ die als doel hebben om de eenzaamheid in Papendrecht terug te dringen.

De ‘Werkgroep Ontmoeting’ coördineert ook de ‘Week van de Ontmoeting’, die aansluit op de landelijke campagne ‘Eén tegen eenzaamheid’. Deze week is van donderdag 29 september tot donderdag 6 oktober 2022. Op veel plaatsen in Papendrecht kan je in deze week aanschuiven voor een lekker kopje en iets lekkers. Kijk in de agenda van www.puurpapendrecht.nl/ voor een actueel overzicht en heel veel activiteiten

Aanmelden voor de workshop?
Meld je aan bij Sterk Papendrecht via info@sterkpapendrecht.nl of bel 078- 615 47 41.