Home / Activiteiten / Dag van de Mantelzorg op 10 november
Activiteiten
Activiteit Gezondheid & Zorg

Dag van de Mantelzorg op 10 november

Meer dan vier miljoen Nederlanders staan als mantelzorger naasten bij met uiteenlopende vormen van hulp en ondersteuning. Ook veel Papendrechters zetten zich in als mantelzorger. Om hen een blijk van waardering te geven, te bedanken en te helpen nodigen de gemeente en Sterk Papendrecht mantelzorgers uit om op zaterdag 10 november 2018 vanaf 13.30 uur deel te nemen aan de Dag van de Mantelzorg.

‘Mantelzorgers zijn absoluut onmisbaar voor onze samenleving’, zegt wethouder Corine Verver. ‘Het grootste deel van de zorg en ondersteuning in Nederland wordt door hen geleverd. Veel mantelzorgers genieten van de leuke momenten, maar veel van hen verlenen deze zorg ook naast hun eigen baan en gezin. We mogen dan ook niet uit het oog verliezen dat langdurig en onbetaald zorgen voor een familielid, vriend of kennis met een ziekte of een beperking een wissel op hun leven trekt. Dat betekent dat zij ook goed voor zichzelf moeten zorgen. Wij vinden het belangrijk mantelzorgers daarbij te ondersteunen, zodat zij hun waardevolle zorg vol kunnen houden. Daarnaast verdienen ze gewoon aandacht, dank en waardering. Ik hoop dan ook dat we zaterdag 10 november veel Papendrechts mantelzorgers mogen begroeten.’   

Die dag zijn mantelzorgers vanaf 13.30 uur welkom in de bibliotheek. Om 14.00 uur start de bijeenkomst ‘Communiceren voor mantelzorgers’. Tot 16.00 uur neemt trainer, coach en adviseur in de zorg Tineke van Sleen de bezoekers op een leuke en inspirerende manier mee in de verrassende wereld van communicatie.

Mantelzorgers die de bijeenkomst bezoeken en zich hier online voor inschrijven ontvangen een dik verdiend cadeau. Inschrijven voor de bijeenkomst kan tot vrijdag 2 november. Mantelzorgers die niet kunnen aansluiten bij de bijeenkomst maar wel het cadeau willen ontvangen, kunnen zich aanmelden bij Sterk Papendrecht. Aanmelden als mantelzorger voor ontvangst van het cadeau kan tot 5 november via www.sterkpapendrecht.nl/aanmeldformulier-voor-mantelzorgers. Ook kunnen Papendrechters die intensief voor iemand anders zorgen laten weten informatie te willen ontvangen over cursussen, trainingen en handige tips.

Neem voor meer informatie contact op met Sterk Papendrecht.