Home / Activiteiten / Mindfulness voor mantelzorgers
Activiteiten

Cursus: mindfulness voor mantelzorgers

Mantelzorgers zorgen voor een familielid, vriend(in) of kennis met bijvoorbeeld een chronische ziekte of handicap. Er is altijd sprake van een persoonlijke band tussen mantelzorger en zorgvrager. De zorg voelt misschien als vanzelfsprekend, maar is bijzonder. Mantelzorgen kan emotioneel en lichamelijk zwaar zijn, en dat wordt vaak onderschat.

Over de cursus
Mindfulness biedt ruimte om om te gaan met (emotionele en lichamelijke) belasting en stress. Mindfulness voor mantelzorgers is een vaardigheidstraining, waarin je merkt hoeveel je op de automatische piloot leeft. Tijdens de training wordt onder andere geoefend met aandacht (voor je lichaam) en yoga.

Resultaten van de cursus

  • beter om kunnen gaan met stress
  • minder piekeren
  • bewuster keuzes kunnen maken
  • je beter kunnen ontspannen
  • meer energie hebben
  • je bewuster zijn van gewoontes en patronen

Praktische informatie
De cursus bestaat uit 9 (wekelijkse) bijeenkomsten, en start op woensdag 9 oktober. De bijeenkomsten duren van 10:00 uur tot 12:00 uur. Sjarda Joemai, mantelzorgconsulent bij Sterk Papendrecht en lid van de Vereniging van Mindfulness, verzorgt de training. Deze wordt gehouden bij De Spil, Stellingsmolen 184, 3352 BM in Papendrecht.
Voor koffie en thee vragen we een bijdrage van 12,50 euro voor de 9 bijeenkomsten.

Meer weten?
Tijdens een kennismakingsgesprek praten we over mindfulness en de verwachtingen. Aan de hand hiervan kijken we samen of deze training iets voor jou is. Neem voor aanmelding (voor een kennismakingsgesprek of de cursus zelf) contact op via mantelzorg@sterkpapendrecht.nl en/of T 078 615 4741.